Cele mai neobişnuite legi: în ce ţări mâncatul sau exprimarea afecţiunii în public pot fi pedepsite cu închisoarea.

Exprimarea afecţiunii în public, folosirea gumei de mestecat sau mâncatul în public pot fi pedepsite cu aspre amenzi sau chiar cu închisoarea în anumite ţări. Ştiri pe aceeaşi temă Topul oraşelor renumite pentru spectacolele organizate de Anul Nou Ori de câte ori mergeţi în vacanţă într-o altă ţară, este important să cunoaşteţi nu numai diferenţele culturale, ci şi pe cele juridice. Lipsa informaţiilor cu privire la acţiunile considerate normale în ţara natală, dar care constituie o încălcare a legii în destinaţia aleasă pot duce chiar la pedeapsa cu închisoarea, scrie providr.com. Topul celor mai neobişnuite legi:
1. Dacă vă îndreptaţi spre Singapore, lăsaţi guma de mestecat acasă. Aici este total interzisă comercializarea gumei, într-un efort susţinut de a menţine străzile curate.
2. Când călătoriţi într-o ţară predominant musulmană, femeile trebuie să se îmbrace modest. Sancţiunile pot varia de la un simplu avertisment la pedeapsa cu închisoarea.
3. Autobahn este probabil cea mai faimoasă autostradă din lume, dar nu vă opriţi să faceţi poze. Acest lucru vă poate aduce o amendă imensă.
4. Dacă vă aflaţi în Danemarca, verificaţi registrul de nume aprobat pentru bebeluşi, deoarece noul nume al copilului trebuie aprobat de Guvern.
5. Uitaţi de jogging în Burundi. A fost interzis în ţara africană din cauza temerii că cetăţenii ar putea organiza o revoltă prin intermediul acestei activităţi.
6. Dacă locuiţi în Emiratele Arabe Unite, asiguraţi-vă că vă căsătoriţi cu partenerul de viaţă înainte de a locui împreună. Altfel, ambii veţi putea fi sancţionaţi cu închisoarea.
7. Sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor este interzisă în Pakistan şi Arabia Saudită. Ţările musulmane refuză să recunoască această sărbătoare, considerând că este un mod de a celebra o iubire care nu este închinată lui Dumnezeu.
8. Exprimarea afecţiunii în public nu este permisă în ţări precum Qatar, Indonezia şi Thailanda. Nerespectarea acestei reguli poate duce la amenzi sau chiar la închisoare.
9. Dacă sunteţi prins mâncând în public în timpul Ramadanului în Emiratele Arabe Unite, s-ar putea să fiţi amendaţi sau închişi, chiar dacă nu sunteţi musulmani.
10. Consumul de alcool contravine religiei musulmane. Prin urmare, poate duce la o condamnare gravă cu închisoarea.

sursa: adevarul.ro