(Video) Viţa de Vie – ialapet

Viţa de Vie revine la rockul alternativ dur de la finalul anilor ’90 prin lansarea single-ului “ialapet”. Piesa debutează împreună cu un videoclip care îi prezintă pe artişti într-o lumină stroboscopică, accentuând riffurile agresive. Vă invităm să urmăriţi clipul mai jos.

Cei care ascultă cu atenţie “ialapet” vor resimţi influenţe de Alice In Chains şi Deftones. Între riff-uri dure şi răguşite, Adrian Despot cântă ca un far călăuzitor printre note de grunge. Refrenul este rock alternativ pur, ca în perioada “Fenomental”. Acest single a debutat în cadrul unui concert organizat la Fratelli Studios pe 23 martie 2018. Este inclus pe partea a doua a albumului “Șase/ Șase, Șase(-)”.

Pentru “Șase(-)”, Viţa de Vie a dorit ca fiecare dintre cele 6 piese de pe LP să vină cu un videoclip dedicat. Se va spune astfel o poveste audiovizuală completă, cu un simbolism accentuat. Ultimul videoclip şi single al formaţiei a fost “Dur De-a Dura”, care a sosit la finalul anului 2017. Acel material a fost premiat în cadrul categoriei “Best Alternative Video” la Metalhead Awards 2018.

Albumul “Șase/ Șase, Șase(-)” va debuta în toamna acestui an, iar noul single va avea parte de un concert dedicat pe 29 martie, în club Moszkva din Oradea. Piesele de pe noul album vor sosi o dată la 3 luni. Videoclipul cel nou îi are în spate pe cei de la Echous Film, cu care VdV a colaborat şi pentru clipul “Dur De-a Dura”.

De compoziţia acestei melodii s-au ocupat Adrian Despot şi Mihai Ardelean, iar versurile sunt scrise de către Adrian Despot. Un aspect inedit e faptul că Mihai Ardelean apare la chitară şi nu la clape, descurcându-se de minune şi cu acest instrument. La nivel simbolistic, acest single este însoţit de imaginea unei ciori cu coroană, care aruncă o bucată de plastic îndoită în eter. Este un clasic “pet”, o sticlă de plastic uzată.

Viţa de Vie activează din anul 1996, an în care înregistra primul demo în studioul lui Adrian Ordean. În 1997 sosea primul album, “Rahova”, sub tutela Zone Records. În 1999 Viţa de Vie dădea lovitura cu “Fenomental”, care a inclus hitul “Basul şi cu toba mare”. În 2012 Sorin Dănescu, cofondator şi clăpar al trupei părăsea grupul.

Sursa: infomusic.ro