Cei care oferă cadouri se împart în trei categorii. Tu unde te situezi?

De-a lungul anilor, marile magazine au studiat comportamentul românilor în prag de Sărbători şi au observat că, atunci când vine vorba de cadouri, există mai multe tipologii: unii sunt extrem de bine organizaţi, alţii sunt intuitivi, alţii foarte creativi.

Organizatul. Îți faci chiar și cu două luni înainte planurile pentru a-i surprinde pe cei dragi. Ai o listă cu toți cei cărora dorești să le oferi un zâmbet de Sărbători și știi cu precizia unui ceas elvețian ce li se potrivește.

Intuitivul. Ești din categoria celor care frecventează în mod constant mall-ul, cei care știu tot ce este în magazine, cele mai noi tendințe în shopping, cele mai cool gadget-uri.

Creativul. Îi surprinzi pe cei dragi cu idei ingenioase sau chiar trăznite? Ești atent nu doar la cadoul în sine, ci și la metoda de împachetare, astfel încât să fie o adevărată experiență? Înseamnă că eşti “dăruitor de meserie” creativ, au stabilit reprezentanţii celui mai mare mall din România, AFI Cotroceni, careaceastă perioadă organizează tot felul de concursuri pentru cumpărători şi au lansat un ghid al cadourilor. Pentru că până şi cei mai dedicați dăruitori rămân uneori fără inspirație, nu-i aşa?

În jurul celor trei categorii, mall-ul bucureştean își surprinde clienții și cu un colind compus de Flick Domnul Rimă, unde sunt explicate tipologiile de dăruitori de meserie.

(…)Primul dintre toți, ce-mi intră-acum pe portativ

E acel dăruitor de meserie creativ

Oferirea de cadouri o duce la “excelență”

Ca să fie pentru noi o-adevărată experiență

Ne surprinde cu idei creative și trăznite

Ai cu el în anturaj sărbători deosebite!

Cel de-al doilea tip îl cunoști neapărat

E acel dăruitor de meserie organizat

I-a-ntrebat pe toți teatral, pe ocolite

Ca să afle ce cadouri de Crăciun sunt potrivite

Le-a centralizat/ și-a făcut listă cu toate

Nu de ieri, de azi, din Octombrie la jumate’

Iar al treilea tip relaxat și pozitiv

E acel dăruitor de meserie intuitiv

Toată ziua e prin mall, știe tot ce se găsește

Nu își face planuri,cumpără ce intuiește!

Sursa: www.click.ro