Câine confiscat pentru neplata taxelor şi vândut la licitaţie!

Incredibil! Autorităţile din oraşul german Achen au confiscat câinele unei familii pentru taxele neplătite şi l-au vândut la licitaţie pe ebay cu 750 de euro.

Câinele unei familii din Achen, Renania de Nord-Westfalia, a fost confiscat pentru neplata taxelor. Autorităţile din oraş au vâdut pe mopsul Edda unui ofiţer de poliţie cu 750 de euro.  Însă ofiţerul de poliţie zice că patrupedul e bolnav şi va da în judecată autorităţile.

Lucrătorii angajaţi pentru recuperarea datoriilor au făcut o vizită familiei alcătuită din cinci membri pentru a descoperi ce valori au în scopul de a le confisca pentru banii neplătiţi. Ar fi vrut chiar să ia căruciorul cu rotile al tatălui, însă nu au putut, fiindcă aparţinea unei firme de asigurări. Aşa că au plecat cu căţelul mops de culoare neagră, în vârstă de 1 an. L-au scos la licitaţie, cu precizarea că era vaccinat şi microcipat, însă nu şi castrat.

Cumpărătoarea, Michaela Jordan, de profesie ofiţer de poliţie, l-a cumpărat, deşi spune că preţul I s-a părut suspect de mic pentru acea rasă. Ulterior a descoperit că Edda ar avea o rană la ochi. A dus-o la veterinar, unde a terbuit să plătească 1.800 de euro pentru tratamente. Acum, femeia vrea să dea în judecată oraşul, pentru a i se scădea costurile medicale.

Autorităţile din Achen au fost criticate pentru că au confiscat câinele familiei pentru neplata taxelor, însă susţin că e legal ceea ce au făcut.