Vă place zmeura? Atunci avem pentru voi un desert cu zmeură bun de te lingi pe degete.

Zmeura are efecte antioxidante de 1,5 ori mai intense decât căpșunile, de 3 ori mai puternice decât kiwi și de 10 ori mai mari decât roșiile. Incluse în dietă, fructele ajută la prevenirea depresiei și sunt ideale în curele de slăbire. Așadar, e musai să știi să prepari acest delicios desert cu zmeură.

Ingrediente Desert cu zmeură
2 ½ căni lapte,
200 ml smântână lichidă,
20-30 g fructoză,
1 linguriţă esenţă vanilie,
1 ½ plic gelatină.
Pentru sos:
250 g zmeură congelată sau alte fructe, 50-60 g fructoză.

Mod de preparare Desert cu zmeură
Pui la foc mic două căni de lapte şi smântâna. Amesteci încontinuu, adaugi esenţa de vanilie, fructoza, fără a da în fiert. În jumătatea de cană de lapte rămasă pui gelatina şi amesteci până se dizolvă, apoi adaugi compoziţia cu smântână. Torni amestecul în 6 castronele şi lași la rece 2-3 ore.

Pentru sos, mixezi zmeura şi fructoza. Pui amestecul la foc mic, lași să dea în clocot, fierbi încă 5 minute, apoi dai la rece. Pentru servit, desprinzi desertul de pe castronel cu un cuţit, după care răstorni pe o farfurie şi ornezi cu sosul de fructe.