Cea mai scumpă supă din lume costă 2.014 $

Asta chiar că le întrece pe toate! Supa de vită cu tăiţei de la localul din Shijiazhuang, Provincia chineză Hebei, costă cât o maşină la mâna a doua. Adică 2.014 dolari (8.202 de lei). Şi culmea, restaurantul nu duce deloc lipsă de clienţi.

Este de departe cea mai scumpă supă cu tăiţei din lume! Restaurantul Niu Gengtian din Shijiazhuang a devenit celebru la nivel mondial după ce presa locală a publicat meniul în care apărea “Supa de vită cu tăiţei Haozhonghao”.

Un bol de 300 ml se vinde cu 13.800 yuani (8.202 lei). Până recent, cea mai scumpă supă de vită cu tăiţei se vindea în Taiwan la restaurantul Niu Ba Ba, cu 329 de dolari.

Însă de ce supa Haozhonghao este aşa de scumpă şi trebuie comandată cu o lună înainte? Directorul localului, Yan, a explicat că “sunt folosite 12 ingrediente speciale: două provin din cer, patru din pământ şi patru din apa mării”. Printre ingredientele secrete din bolul cu supă, jurnaliştii chinezi au identificat un homar pescuit în largul coastelor australiene, o ciupercă ce creşte din omizile ce invadează pădurile din zona centrală a Chinei şi, evident, carne de vită de Kobe. Printre celelalte ingrediente “magice” gurile experţilor gastronomi cred că e vorba de carne de ton, tăiţei din orez adus din Singapore la 50 $/kg şi, posibil, cuib de rândunică fiert.

Yan a explicat la prepararea supei lucrează 12 chefi bucătari, care îşi procură şi prepară singuri ingredientul. Supa a fost publicată în meniul localului acum şase luni şi au fost vândute patru boluri până în prezent. Însă în luna august cei 12 bucătari vor avea mult de muncă pentru că reclama făcută restaurantului a adus de la sine peste 30 de comenzi.

Din păcate, supa de vită, care e mai scumpă decât o vacă în sine, nu este accesibilă decât patronilor de firme şi bogătaşilor din zonă, pentru că turiştii străini nu au la dispoziţie o lună să aştepte să guste un bol.

Sursa: www.click.ro