Cum se marinează perfect carnea de miel. Cum pregăteşti marinata de iaurt şi marinata de vin pentru miel

Friptura de miel marinat, o delicatesă a mesei de Paşti, este una din principalele provocări ale pregătirilor din bucătărie. Şi, pentru că sigur îţi doreşti o bucată de carne frumos rumenită, care să ţi se topească în gură, trebuie să ştii că secretul unei astfel de reuşite este felul în care se marinează carnea de miel. Marinarea cărnii de miel durează de la câteva ore până la o zi, iar bucata de carne trebuie să stea la rece îmbibată în marinată. Noi îţi propunem două feluri de marinate pentru carnea de miel, ca să poţi alege. Marinarea cu iaurt, mai exotică, ajută la formarea unei cruste crocante şi aromate pe suprafaţa cărnii. Cea de-a doua, marinarea cărnii de miel în vin frăgezeşte carnea mai în profunzime şi îi dă gustul din bucătăria bunicii.

Îţi prezentăm cum se marinează perfect carnea de miel cu două feluri de marinate pe care le vei adora.

Cum se marinează perfect carnea de miel. Marinată cu iaurt

Ingrediente pentru marinarea cărnii de miel în iaurt

1, 5 kg pulpă de miel
500 g iaurt grecesc
1 legătură usturoi verde
50 ml zeamă de lămâie
1 linguriţă cimbru uscat
1 plic amestec de plante pentru grătar
6 linguri de ulei
2 linguriţe sare de mare
1 linguriţă piper proaspăt măcinat


Mod de preparare a cărnii de miel marinate în iaurt

Tai mărunt usturoiul, cimbrul şi rozmarinul. Combini zeama de lămâie cu 4 linguri de ulei, apoi încorporezi ingredientele mărunţite şi presate ca să îşi lase aroma. Amesteci bine şi potriveşti gustul de sare şi piper. Răstorni compoziţia în iaurt şi omogenizezi.
Aşezi pulpa într-o cratiţă suficient de mare.
Torni marinata cu iaurt peste carnea de miel şi o masezi. O dai la frigider peste noapte , iar dacă vrei o carne foarte fragedă o poţi lăsa chiar două zile. Cu două ore înainte scoţi carnea marinată în iaurt şi o laşi să ajungă la temperatura camerei, apoi încălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi pulpa de miel într-o tavă şi o acoperi cu o folie de aluminiu în aşa fel ca să nu atingă carnea. O coci la 180 °C timp de două ore. Cu 30 de minute înainte, îndepărtezi folia. O ţii până se rumeneşte. O stropeşti din când în când cu sosul pe care şi l-a lăsat în tavă.

Cum se marinează perfect carnea de miel. Marinată cu vin

Ingrediente pentru carnea de miel cu marinata de vin
1 kg pulpă de miel
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
1 legătură rozmarin
50 ml zeamă de lămâie
300 ml vin sec
100 ml ulei
2 linguriţe sare de mare
1 linguriţă piper proaspăt măcinat

Mod de preparare a cărnii de miel cu marinată de vin
Combini, într-un bol, zeama de lămâie cu uleiul şi potriveşti gustul de sare şi piper. Tai mărunt ceapa, usturoiul şi rozmarinul, apoi le adaugi în bol şi le pisezi ca să îşi lase aroma. La final, torni vinul şi amesteci energic să se combine gusturile.
Aşezi într-o pungă pulpa de miel, torni peste ea marinata de vin, masând bine ca să se imbibe peste tot şi legi bine punga la gură ca să nu curgă.

O dai la rece câteva ore sau chiar până a doua zi.
Înainte să pui carnea de miel marinată în vin la cuptor o ţii în bucătărie până ajunge la temperatura camerei, apoi încingi cuptorul la 220 °C. Muţi carnea de miel într-o tavă şi torni marinata de vin peste ea.
Acoperi preparatul cu o folie de aluminiu, cu grijă ca să nu atingă carnea. Reduci temperatura la 180°C şi aşezi tava în cuptor. După o oră, îndepărtezi folia şi o laşi până se rumeneşte.