AMI a lansat piesa “Tramvai”, ca o metaforă despre călătoria cu tramvaiul şi dorul de cel drag

Videoclipul este unul nostalgic, cu tramvaie de epocă şi un filtru vintage.
“Tramvai” este o piesă catchy, cu refren uşor de reţinut şi cu acorduri orchestrale. Trompeta face senzaţie spre final, apărând cu un solo neaşteptat. AMI este eterna călătoare în videoclipul piesei, rătăcind printre tramvaie de epocă, în depouri şi în superbul oraş Timişoara. Tramvaiul este de altfel un simbol al oraşului, care a beneficiat de acest mijloc de transport încă de la finalul anilor 1800.

A fost unul dintre primele oraşe din Europa cu tramvaie în anul 1899. Acest mijloc de transport a devenit o atracţie turistică, ba chiar şi restaurant pe roţi, pentru turişti şi amatorii de cine romantice. AMI ne duce în Piaţa Centrală a oraşului, la Catedrală şi printre clădiri istorice. “Tramvai” este o piesă despre durerea care îţi rămâne în suflet, după ce treci printr-o despărţire.

Despre noul single artista a declarat următoarele:

“Tramvai” este piesa care mă aduce în staţia cu amintiri ale unei poveşti reale inspirate din viaţa mea, demult stinsă, dar niciodată uitată. Ştiu că toţi avem acel loc spre care ne întoarcem, acea staţie unde găsim emoţii, stări, amintiri, poveşti de dragoste demult apuse, dar care încă ne fac să zâmbim. Pentru mine de această dată, acel “loc”, a fost într-un tramvai, care m-a şi inspirat să compun această piesă şi să scriu despre trăirile mele!

Piesa a fost compusă de AMI şi Adi Colceru (David Deejay), iar călătoria cu tramvaiul a fost folosită ca metaforă pentru drumul prin viaţă. Iată cum vede AMI această paralelă:

Călătoria cu tramvaiul este ca un drum prin viaţă: cu staţii si opriri, cu bucurii, dezamăgiri, oameni alături sau departe… Fiecare nouă staţie este o nouă poveste, o speranţă către viitor, către ceva mai bun. Doar că, unele staţii nu ne sunt mereu destinate, iar atunci alegem să ne îndreptăm spre o alta, luându-ne bilet spre fericire… Eu mi l-am luat deja 🙂 Mi-aş dori să vă luaţi şi voi!

AMI a devenit cunoscută publicului din România în ultimii ani prin piese ca “Playa En Costa Rica” şi “Te-aştept diseară”. Tânăra a studiat muzica în Baia Mare şi a terminat Conservatorul din Bucureşti.