Un preot a «împușcat» credincioșii cu pistolul de apă sfințită, pentru a respecta distanțarea socială!

Un preot romano-catolic din zona Detroit, SUA, a găsit un mod ingenios de a ține slujbele în aer liber. El a fost fotografiat în timp ce “împușca” apă sfințită, cu ajutorul unui pistol de jucărie, pentru a respecta distanțarea socială impusă de măsurile anti-Covid.

Fotografiile cu acesta au devenit virale pe rețelele des ocializare! Preotul Timothy Pelc a fost surprins trăgând cu apă sfințită într-o fereastră a mașinii, de pe treptele bisericii. Toată slujba s-a desfășurat conform noilor reglementări. Preotul a purtat o mască, un scut pentru față și mănuși de cauciuc ca măsuri de precauție suplimentare împotriva răspândirii coronavirusului, relatează The Guardian. Fotografiile cu preotul de la biserica din Parcul Grosse Pointe au fost făcute de Paște, dar au devenit recent virale și au stârnit numeroase glume pe internet.

Preotul a fost îngrijorat când a devenit viral pe rețelele de socializare

Pelc a declarat pentru BuzzFeed News că a fost puțin preocupat de modul în care ar putea reacționa Vaticanul, atunci când fotografiile cu el împușcând apă sfințită au început să circule pe internet. Din fericire, nu a auzit nimic negativ din partea superiorilor săi. Ideea a fost de a găsi o modalitate de a continua o tradiție și de a binecuvânta coșurile de Paște, în ciuda pandemiei de coronavirus. “Biserica și enoriașii au luat în serios pandemia”, a spus Pelc. Parohienii au legat panglici albastre pe copacii de la biserică pentru fiecare persoană care a murit de Covid-19 în Michigan. Numărul lor se apropie acum de 5.000.Leave a Reply