Postul de radio „Jurnal FM”, în calitatea sa de furnizor regional de servicii media, va organiza dezbateri electorale pentru alegerile locale generale 2019.

La organizarea dezbaterilor electorale, „Jurnal FM” va asigura respectarea principiilor echilibrului, imparțialității, responsabilității și pluralismului de opinii în cadrul luărilor de cuvânt ale concurenților electorali.

La dezbaterile electorale participă concurenții electorali sau reprezentanții lor înregistrați.

Concurenții electorali doritori să participe la dezbateri urmează să expedieze o cerere cu o atare solicitare la adresa de email lidia.marin@jurnalfm.md. Timpul acordat fiecărui participant va fi cronometrat. Concurenții electorali care au înaintat email-ul privind participarea la dezbateri vor fi invitați la dezbaterile electorale cu cel puțin 24 ore înainte de difuzarea pe post a fiecărei emisiuni pentru ziua în care va avea loc dezbaterea pentru circumscripția respectivă, în ordinea depunerii cererii.

Refuzul de a participa ori absența unui sau câtorva concurenți electorali la dezbateri se dau publicității și nu constituie temei pentru anularea sau suspendarea emisiunii. În cazul neparticipării unui sau câtorva concurenți electorali, timpul rezervat lor este omis din volumul total al emisiei și nu se recuperează.

Regulile de desfășurare a dezbaterilor sunt aduse la cunoștința concurenților electorali odată cu invitația de participare și la începutul emisiunii de dezbateri electorale.

 

Graficul desfășurării dezbaterilor electorale pentru alegerile locale generale

din 20 octombrie 2019 la postul de radio Jurnal FM pe circumscripțiile electorale

 din zonele de amplasare a emițătoarelor postului

(Chișinău, Edineț, Sângerei, Telenești, Rezina)

și pentru alegerile parlamentare noi pe circumscripţia uninominală nr. 33, mun. Chișinău*

* Fiecare candidat va beneficia gratuit de câte 4 minute de emisie, în condițiile regulilor ce vor fi comunicate la începutul dezbaterilor