Globurile de Aur 2024: filmul „Oppenheimer” a fost marele câștigător

Cea de-a 81-a ediție a galei Globurile de Aur și-a desemnat câștigătorii. Vedeta serii a fost „Oppenheimer”, care a obținut cinci trofee. „Barbie”, filmul „rival”, a luat acasă două premii.

„Oppenheimer” a fost marele premiant al serii, câștigând un total de cinci premii, inclusiv „cel mai bun film – dramă”, „cel mai bun regizor” (Christopher Nolan), „cel mai bun actor” (Cillian Murphy), „cel mai bun actor în rol secundar” (Robert Downey Jr.) și „cea mai bună coloană sonoră” (Ludwig Göransson).

În ceea ce privește numărul de nominalizări, „Barbie” și „Succession” au condus indubitabil, cu nouă nominalizări fiecare. Cu toate acestea, „Barbie” a luat acasă doar două trofee, pentru „cea mai bună melodie originală”, semnată Billie Eilish și Finneas – „What Was I Made For?” și premiul pentru „realizări cinematografice și de box office”, o categorie nouă, introdusă anul acesta.

Tot la capitolul premiere, Lily Gladstone a devenit prima actriță de origine indigenă care a câștigat un trofeu Globurile de Aur, la categoria „cea mai bună actriță într-o dramă” pentru „Killers of the Flower Moon”.

Serialele de televiziune s-au bucurat și ele de numeroase trofee. „Succession” a obținut patru premii, la categoriile „cel mai bun serial dramă”, „cel mai bun actor” (Kieran Culkin), „cea mai bună actriță” (Sarah Snook) și „cel mai bun actor în rol secundar” (Matthew Macfadyen).

„The Bear” a câștigat trofeul pentru „cel mai bun serial de televiziune – musical sau comedie”, cu cele două vedete principale, Jeremy Allen White și Ayo Edebiri câștigând „cel mai bun actor”, respectiv, „cea mai bună actriță”. „Beef” a luat premiul pentru „cel mai bun serial limitat, antologie sau film de televiziune”.

 

Sursa: infomusic.ro