Actrița Meryl Streep, câştigătoare a trei premii Oscar, distribuită într-o creație muzicală la Paris

Actriţa americană Meryl Streep, câştigătoare a trei premii Oscar, va recita o poezie într-o creaţie muzicală a lui Rufus Wainwright ce va fi difuzată la Paris, pe 14 iunie, de radioul public Radio France, a anunţat luni instituţia franceză, informează AFP și Agerpres. Acel spectacol, intitulat „Dream requiem”, va fi jucat în sala Auditorium a Radio France, cu participarea Corului Radio France, grupului şcolar Maitrise Radio France şi Orchestrei Filarmonice a Radio France. Show-ul va fi difuzat în direct, pe 14 iunie, de la ora locală 20:00, de postul radiofonic France Musique şi de postul TV Arte Concert. Actriţa americană Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, care a fost recompensată de curând cu un trofeu Palme d’Or onorific la Festivalul de la Cannes, va recita poezia „Darkness”, scrisă de Byron în 1816.

„La fel ca toată lumea, cu siguranţă, o admir pe Meryl Streep încă de când am văzut-o jucând în primul ei film. Am plăcerea de a o cunoaşte personal de mai mulţi ani”, a declarat Rufus Wainwright într-un comunicat. „Faptul de a o fi convins să participe la premiera mondială a spectacolului ‘Dream requiem’ reprezintă o onoare care depăşeşte toate speranţele mele”, a declarat muzicianul canadiano-american, în vârstă de 50 de ani.

Spectacolul „Dream requiem” s-a născut din „două experienţe dramatice care s-au desfăşurat în 2020: pandemia de COVID-19 şi incendiile din California”, precizează acelaşi comunicat. „Requiemul” lui Verdi este o altă sursă de inspiraţie pentru Rufus Wainwright, care folosit deja partituri de operă în muzica sa pop şi care a compus şi două opere, „Prima donna” şi „Hadrian”. Spectacolul de la Paris va face totodată obiectul unei înregistrări, care va fi lansată în toamna anului 2024 de casa de discuri Warner Classics/Erato. Rufus Wainwright, pe lângă cariera lui solo, a colaborat deja cu staruri precum Elton John, Miley Cyrus, David Byrne, Boy George, Joni Mitchell, Pet Shop Boys, Paul Simon şi Sting. În decembrie 2022, Gilberto Gil, o legendă a muzicii braziliene, a prezentat în sala Auditorium de la sediul Radio France o operă-cântec, intitulată „Amor azul”.

Sursa: ziarulnational.md