Alimentul ieftin care îmbunătățește memoria. Medicii îl recomandă înainte de cină

Sănătatea ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Și cum altfel am putea să facem acest lucru, dacă nu printr-o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat? Potrivit specialiștilor, există anumite alimente care te ajută chiar și la îmbunătățirea memoriei, dacă sunt consumate corect.

Fructele de pădure, o minune pentru memorie

Cu toții ar trebui să știm că fructele și legumele nu trebuie să lipsească din regimul alimentar. Specialiștii în nutriție consideră anumite fructe, o adevărată „oază de sănătate” pentru organism, iar din această categorie fac parte și fructele de pădure.

Ei bine, consumate în mod regulat, fructele de pădure pot îmbunătăți considerabil memoria. Acestea sunt bogate în antioxidanți și flavonoli, ce au rolul de a proteja celulele creierului. Mai multe studii au demonstrat că o dietă bogată în aceste substanțe poate să încetinească procesul de pierdere a memoriei.

De asemenea, cercetătorii britanci spun că afinele cresc capacitatea de învățare și protejează creierul de procesul oxidării celulelor pe fond de stres. Astfel, dacă sunt consumate în mod regulat, acestea pot reduce chiar și riscul sindromului Alzheimer sau demență.

Fructele de pădure pot fi integrate în orice dietă, ajutând chiar și la reducerea grăsimilor din corp. Specialiștii recomandă consumul lor, mai ales înainte de cină. Motivul? Un studiu arată că un grup de femei care au consumat fructele de pădure înainte de cină, au asimilat în organism cu 133 de calorii mai puțin.

Fructele de avocado ajută la îmbunătățirea memoriei

Fructele de avocado sunt, de asemenea, beneficie pentru memorie. Acestea conțin grăsimi mononesaturate care sunt extrem de sănătoase pentru sistemul cardio-vascular. Tot acizii grași pe care acestea îi conțin reduc tensiunea arterială și îmbunătățesc capacitatea de concetrare. Cu toate acestea, din cauza conținutului ridicat de calorii, specialiștii în nutriție recomandă consumul a maximum o jumătate de avocado în fiecare zi.

Sursa: odoras.md