Apa cu castraveți: De ajutor pentru hidratare și pierdere în greutate

În zilele fierbinți de vară, te poți răcori și hidrata cu o băutură simplă și sănătoasă: apa cu castravete. Această băutură nu doar că te răcorește, dar oferă și numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate și îmbunătățirea aspectului pielii.

Ce este apa cu castravete?

Este preparată prin adăugarea feliilor de castravete în apă, lăsându-le să infuzeze peste noapte. Castraveții sunt alcătuiți în proporție de 96% din apă, ceea ce îi face o alegere excelentă pentru hidratare, mai ales în zilele călduroase sau după exerciții fizice.

Conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 100 de grame de castraveți necurățați și nepreparați conțin următoarele: Apă: 137 g. Calorii: 17 g. Proteine: 0,8 g. Grăsimi: 0,2 g. Carbohidrați: 3,1 g (inclusiv 2,0 g zahăr). Fibre: 1,0 g. Calciu: 19,9 mg. Fier: 0,3 mg. Magneziu: 17 mg. Fosfor: 29,8 mg. Potasiu: 193 mg. Sodiu: 2,8 mg. Vitamina C: 4,5 mg

Prepararea apei cu castravete este simplă și rapidă. Iată rețeta de bază:

Ingrediente

– 8 căni de apă

– 2 castraveți, feliați subțire

1. Adaugă feliile de castravete într-un într-un borcan.

2. Toarnă apa și amestecă bine.

3. Acoperă și pune la frigider pentru cel puțin 4 ore, sau peste noapte.

4. Păstrează apa în frigider.

5. Servește cu sau fără gheață.

6. Consumă în termen de 3 zile.

Pentru a adăuga un plus de savoare apei cu castravete, încearcă să adaugi următoarele ingrediente: lămâi, lime, portocale, crenguțe de mentă, frunze de busuioc, pepene, lemongrass, ghimbir, fructe de pădure proaspete, ananas.

Beneficiile apei cu castravete

Hidratare

Castraveții sunt alcătuiți în mare parte din apă, ceea ce face ca apa cu castravete să fie excelentă pentru hidratare. Hidratarea este crucială pentru sănătatea generală, reglarea temperaturii corpului și ajută la digestie. Managementul greutății. Datorită conținutului scăzut de calorii și proprietăților hidratante, apa cu castravete poate ajuta la controlul greutății. Poate să-ți ofere senzația de sațietate mai mult timp, reducând astfel aportul de calorii pe parcursul zilei.

Electroliți și minerale

Apa cu castravete oferă cantități mici de electroliți și minerale precum potasiu și magneziu, esențiale pentru funcționarea corectă a mușchilor și nervilor.

Suport antioxidant

Castraveții conțin antioxidanți precum vitamina C și beta-caroten. Aceștia pot ajuta la protejarea celulelor de deteriorare și la reducerea riscului de boli cronice.

 Beneficii pentru piele

Hidratarea este esențială pentru o piele sănătoasă. Consumul adecvat de lichide poate îmbunătăți elasticitatea pielii și reduce apariția ridurilor.

Detoxifiere

Apa cu castravete acționează ca un diuretic natural, ajutând la eliminarea toxinelor din corp și la susținerea funcției renale. În general, nu există riscuri majore asociate cu consumul de apă cu castravete. Totuși, consumul excesiv poate provoca ușoare probleme stomacale din cauza cucurbitinei, un compus cu efecte laxative, și a conținutului scăzut de fibre, care poate cauza balonare, gaze sau diaree, în special la persoanele cu stomac sensibil.

Sursa: odoras.md