Cum să îți decorezi casa de Crăciun – idei inspirate pentru sărbători

Îți dorești ca sărbătorile din iarna aceasta să fie altfel decât în alți ani, la fel de vesele și colorate ca în filmele pe care le vedem la televizor în perioada Crăciunului? Nu trebuie să cheltuii o grămadă de bani pe obiecte decorative și instalații luminoase spectaculoase, ai nevoie doar de puțină imaginație, creativitate și câteva idei care să te inspire să transformi apartamentul tău într-un spațiu de poveste. 

Stabilește din start rezultatul final

Când vorbim despre decorațiunile pentru Crăciun, ideile de design sunt nenumărate. Numai dacă ne gândim la modurile în care putem orna bradul, holul și sufrageria, paleta de opțiuni pe care o avem la dispoziție este mai mult decât stufoasă. În reviste, pe Pinterest, pe rețelele de socializare circulă tot felul de imagini cu decoruri impresionante, gata să ne inspire. Dintre toate, însă, pe care le alegem? Este important ca înainte să începi să umpli casa cu globuri, brăduți, luminițe colorate sau beteală strălucitoare, să te gândești ce rezultat vrei să obții. Cum vrei să arate casa ta în momentul în care vei termina de așezat totul?

Lasă-te inspirat

Pentru a-ți fi mai ușor, te poți orienta către un singur stil. În continuare, ți-am pregătit câteva modele care să te ajute să transformi casa ta în cel mai primitor loc din Univers.

Decorațiuni de Crăciun în stil tradițional românesc

Dacă te numeri printre norocoșii care în copilărie au petrecut vacanțele de iarnă la bunici, în satele tradiționale, deja știi ce elemente se regăsesc în casele românilor în perioada sărbătorilor. În primul rând, materialele pe care le întâlnim cel mai des sunt  lemnul, lutul, ceramica smălțuită, lâna, inul, bumbacul. Culoarea joacă și ea un rol important, poți alege combinațiile de alb, roșu, negru, albastru, verde, acestea fiind principalele nuanțe care conturează designul românesc.

Decorațiuni de Crăciun în stil nordic

Simplitatea, eleganța și discreția sunt noțiunile cheie care descriu stilul nordic. Elementele de decor pentru acest tip de design reprezintă decorațiuni pe care ai dori să le păstrezi tot anul. Bucăți din lemn pe care sunt imprimate animale, steluțe sau fulgi de nea, suporturi argintii pentru lumânări, brăduți din ceramică, lemn sau porțelan, coronițe din vâsc, din crenguțe uscate, conuri de brad sau scoarță de copac constituie elementele care nu trebuie să lipsească din casa ta dacă îți dorești să adopți stilul nordic pentru Crăciunul acesta.

Decorațiuni de Crăciun în stil american

Spre deosebire de stilul scandinav, care este mai simplist și se axează mai mult pe culori pastelate, șterse și inspirate din natură, stilul american este opulent, ieșind în evidență prin celebra combinație de culori roșu-verde, prin miile de luminițe care decorează casa atât pe interior, cât și pe exterior, prin cadouri frumos împachetate și prin bradul înalt instalat în living, lângă șemineul ornamentat cu instalații spectaculoase.

Decorațiuni de Crăciun în stil handmade

Fulgi de nea făcuți din hârtie, felii de portocale, măr sau lămâie tăiate subțire, puse la uscat și folosite în loc de globuri, boluri aromate în care să pui batoane de scorţişoară, boabe de cafea, păstăi de vanilie, cuişoare, felii uscate de fructe sunt idei de aranjamente handmade pe care le poți alege atunci când îți dorești decorațiuni unice făcute chiar de mâinile tale. Caută pe YouTube sau Pinterest tutoriale care îți arată cum să îți creezi singur podoabe de Crăciun și pune ideile DIY (Do It Yourself) în practică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: storia.ro