ELENA – Pirifana

Elena Gheorghe revine în atenția ascultătorilor cu „Pirifana”, o piesă cu versuri în armânească și română. Melodia este lansată alături de un videoclip tomnatic, pe care te invităm să-l urmărești în articol.

„Pirifana” este compusă de Stelică Claudiu Coadă (versuri aromână), Alina Manolache (text română), cu o orchestrație semnată de Kiba Dachi. Pe ritmuri pline de energie, Elena cântă despre dragoste și găsirea jumătății.

„Pirifana” este acompaniată de un videoclip regizat de Dan Petcan și filmat la Casa Timiș. Decorul tomnatic, culorile arămii și strugurii copți sunt doar câteva dintre cadrele de poveste ale clipului.

Elena este una dintre cele mai îndrăgite si versatile artiste de pe scena muzicii românești. Artista a debutat pe scena muzicii populare la vârsta de trei ani, cântând un duet împreună cu mama sa, cântăreața de muzică populară, Marioara Man Gheorghe. În 2002, Elena a devenit vocea principală a trupei Mandinga, alături de care a obținut locul al patrulea cu piesa „Soarele meu” în cadrul competiției naționale Eurovision. În 2009, aceasta a reușit să câștige acest concurs la nivel național și să reprezinte România cu piesa „The Balkan Girls”.

Printre cele mai cunoscute piese ale artistei se numără „Ecou”, „Până dimineața” sau „Numele tău”. În ultima vreme, Elena Gheorghe s-a îndreptat către muzica armânească, lansând o serie de melodii, dar și un album, „Lunâ Albâ” (2019).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: infomusic.ro