Lista câștigătorilor MTV VMA 2020 și mesajul pe care Lady Gaga l-a transmis.

Anul muzical 2020, profund afectat de pandemia de COVID-19, a fost însuflețit de o nouă gală a premiilor MTV VMA. Lista câștigătorilor a scos încă o dată la iveală preferințele publicului, Lady Gaga fiind artista serii.

Gala MTV VMA 2020, desfășurată pe 30 august, a fost filmată în diferite locații din New York, fără public, pentru a fi respectate regulile de distanțare socială. Lady Gaga a fost marea câștigătoare a serii, adăugându-și în palmares cinci noi trofee, inclusiv pentru Song Of The Year (Piesa Anului) și Tricon Award, premiu acordat pentru prima oară de MTV, ce înlocuiește vechiul Video Vanguard Award.

Gaga a purtat măști care mai de care mai ieșite din comun, transmițând mesaje emoționante cu prilejul fiecărui premiu ce i-a fost înmânat. Trofeul care a însemnat, însă, cel mai mult pentru ea, a fost cel primit în categoria Piesa Anului, pentru „Rain on me„, artista mărturisind că înainte de toate „la sfârșitul zilei, simte că este compozitoare”.

Lady Gaga: „Dacă există un curent puternic, cu o mulțime de valuri ce te afundă mereu în adâncuri, dacă continui să înoți, vei ajunge în centrul oceanului, unde este totul e calm”

„Îmi amintesc când am scris versurile pentru refren și i le-am cântat producătorului meu, Bloodpop. Versurile erau: „I’d rather be dry but at least I’m alive/Rain on me”.

Îmi aduc aminte că am vărsat atâtea lacrimi, încât mi s-a părut că din ochii mei curge o ploaie ce nu poate fi potolită, dar chiar și atunci, nu trebuie să te îneci, deși simți că asta ți se întâmplă. Încă poți înota. Dacă există un curent puternic, cu o mulțime de valuri ce te afundă mereu în adâncuri, dacă continui să înoți, vei ajunge în centrul oceanului, unde este totul e calm, liniștit și pașnic”, a spus Lady Gaga, încurajându-și fanii să fie puternici și să nu se lase doborâți de dificultățile vieții.

Gaga a fost onorată să primească și premiul Tricon, acordat pentru întreaga carieră. Îi puteți urmări discursul mai jos.