Mihai de la 3 Sud Est, despre lupta cu COVID-19: „Printr-un miracol am scăpat”

Mihai Budeanu de la 3 Sud Est a fost una dintre persoanele care au dezvoltat o formă gravă de COVID-19, având nevoie de tratament cu plasmă. Externat din spital, artistul a mărturisit în prima sa apariție televizată că medicii nu i-au dat șanse mari de supraviețuire.

Vindecat de COVID-19 și externat din spital, Mihai Budeanu a povestit în cadrul emisiunii Vorbește Lumea care au fost simptomele sale și cum a evoluat boala. Artistul a confirmat că a avut o formă foarte gravă a infecției cu SARS-CoV-2, medicii dându-i 5% șanse de supraviețuire.

A fost foarte grav (…) Am avut o perioadă în care…dacă pot să spun așa…era să plec„, a spus Mihai.

Nu a avut simptome grave de la început, crezând inițial că e doar o răceală. Starea sa se înrăutățea, însă, de la o zi la alta.

Prima dată am zis că e o simplă răceală, n-am dat importanță, am dat cu paracetamol, ca toată lumea, dar pe zi ce trecea, mă simțeam tot mai rău. M-am dus, am făcut un control, am făcut testul acela rapid, și am ieșit pozitiv. Am chemat și salvarea după aceea și, într-adevăr, și testul PCR a ieșit pozitiv

Starea mea s-a agravat de la o zi la alta. Oxigenul începea să scadă tot mai mult, și atunci am zis <<Gata, trebuie să merg la spital>>. Și în ziua aceea am chemat salvarea.”

Muzicianul a fost internat la ATI, la Spitalul Municipal de la Medgidia, unde a primit tratament cu plasmă auotimună.

„La un moment dat oxigenul a început să se ducă foarte jos, undeva la 50%, deci eram la un prag foarte, foarte jos. Doctorii au zis că printr-un miracol am scăpat” , a povestit Mihai.

Mihai Budeanu, 3 Sud Est: „Alte probleme de sănătate nu am avut”

Întrebat dacă suferea de alte afecțiuni grave, Mihai a declarat că nu se știa bolnav de nimic, dar că, probabil, plămânii săi nu funcționau la maximă capacitate.

„Alte probleme de sănătate nu am avut, dar probabil că a fost ceva ascuns la plămâni, pentru că boala acolo s-a stabilizat. Atacă în primul rând plămânii. Cred că am avut ceva ascuns.”

Mihai Budeanu a fost internat aproape trei săptămâni la ATI, fiind transferat pe 2 decembrie la interne. Pe 10 decembrie a încheiat tratamentul și a fost externat. În prezent, starea lui de sănătate este foarte bună, artistul mulțumindu-le medicilor, dar și fanilor.

„A venit timpul să mulțumesc și eu personal medicilor care mi-au salvat viața. Am avut alături nu doar doctori, ci și îngeri păzitori: Dr. Ion Alexie, prietenul nostru medic specialist infecționist în Las Vegas, care mi-a furnizat protocolul de tratament folosit în spitalul din Vegas.

Mulțumesc foarte mult prietenului nostru, medic primar ATI Ciprian Bărbulescu, care a fost foarte implicat și atent în tratarea mea și personalului medical al Spitalului Municipal Mangalia. Mulțumesc de asemenea medicilor și cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Medgidia, în special Dr. Ionuț Vasiliu pentru aportul foarte important în salvarea vieții mele.

Mai vreau să vă mulțumesc, bineînteles, vouă, fanilor și prietenilor 3Sud Est, care m-ați asaltat cu mesajele voastre de suflet și v-ați rugat pentru binele meu”, a scris Mihai într-o postare pe Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: infomusic.ro