Scrisorile din acest an către Moş Crăciun dezvăluie cât de mult i-a afectat pe copiii noştri pandemia de COVID-19

Scrisorile care încep cu Dragă Moşule…”, trimise în acest pe adresa lui Moş Crăciun trădează felul în care copiii din întreaga lume au fost afectaţi de pandemia de coronavirus. Prin astfel de mesaje, copiii au putut să-şi exprime principalele lor griji şi temeri, unele ţinute ascunse chiar faţă de părinţii lor, se arată într-un articol publicat de Associated Press.

Jim, din Taiwan, a strecurat o mască medicinală în plicul trimis lui Moş Crăciun. Alina, o fetiţă în vârstă de 5 ani, l-a rugat pe acelaşi Moş Crăciun ca, atunci când va sosi cu sacul plin de cadouri, să intre pe uşa principală, întrucât intrarea secundară din casă e rezervată exclusiv bunicilor, în scopul de a minimiza riscul contaminării cu noul coronavirus.

„Dragă, Moş Crăciun”, scrie Lola, de 10 ani, „îmi doresc ca mătuşa mea să nu se mai îmbolnăvească de cancer şi să nu mai existe deloc acest virus”

„Mama mea lucrează ca asistent social şi sunt îngrijorată în privinţa ei. Ai grijă de tine şi de elfi”, se mai arată în scrisoarea Lolei.

Acestea sunt câteva din zecile de mii de scrisori din întreaga lume care sosesc pe una din adresele lui Moş Crăciun de la un oficiu poştal din sud-vestul Franţei, unde mesajele sunt citite, sortate iar apoi sunt redactate răspunsuri în numele lui Moş Crăciun.

Moş Crăciun ţine în mână scrisori venite de la copii

Iar mesajele reflectă felul în care pandemia de COVID-19 i-a afectat pe copiii din întreaga lume.

Zoe, de pildă, îşi doreşte în acest an doar un player muzical şi nişte bilete la un parc de distacţii.

„Nu îţi mai cer alte cadouri, pentru a limita cât mai mult riscul infecţiei”

Practic, fiecare scrisoare care îl are ca destinatar pe „Pere Noel”, echivalentul francez al lui Moş Crăciun, va ajunge la oficiul poştal din regiunea Bordeaux, Franţa, specializat încă din anul 1962 în gestionarea corespondenţei omniprezentului personaj care le aduce cadouri copiilor în noaptea de Crăciun.

„Copiii au fost afectaţi de criza COVID mai mult decât ne-am fi putut imagina”

Angajaţii oficiului poştal (care se consideră nişte veritabili „elfi” îşi petrec lunile noiembrie şi decembrie deschizând şi citind scrisorile către Moş şi menţin vie magia Crăciunului trimiţând răspunsuri în numele său.

Doar că în acest an, de la deschiderea şi citirea primelor scrisori, angajaţii poştali au realizat brusc felul în care pandemia de coronavirus i-a afectat pe copii: în afară de obişnuitele solicitări pentru cadouri, copiii au început să ceară vaccinuri, să-şi vadă bunicii şi ca viaţa să revină la normalul de dinainte de pandemie.

„Copiii au fost mai afectaţi de criza COVID mai mult decât ne-am fi putut imagina”, a declarat, pentru AP, Jamila Hajji, şefa oficiului poştal din Bordeaux.

Băiat la masă scrie o scrisoare pentru Moş Crăciun
Un băiat scrie o scrisoare pentru Moş Crăciun. Imagine generică. Foto: Profimedia Images

„Pentru copii, scrisorile către Moş Crăciun reprezintă un soi de eliberare. Tot acest an l-au petrecut în carantină, departe de şcoală, departe de bunici. Putem spune că, acum, copiii transpun în cuvintele din aceste scrisori toate greutăţile pe care le-au înfruntat în această perioadă”, a declarat Hajji.

„Iar noi suntem acum ca nişte elfi care fac terapie cu aceşti copii”

Echipa de 60 de angajaţi ai oficiului răspunde zilnic la 12.000 de scrisori. Angajaţii consideră că, prin aceste scrisori către Moş Crăciun, copiii exprimă temeri pe care le ţin ascunse faţă de părinţii lor.

sursa: digi24.ro