Spike – Lume

Spike e gata să cucerească Trending-ul cu cel mai nou single al său, „Lume”. Primeşte şi un videoclip în nuanţe de gri, cu copii care trag de o frânghie de care atârnă chiar rapperul. Bătălia dintre generaţii capăta noi valenţe în acest clip.

Spike a dus sampling-ul la rang de artă, fie că a preluat părţi din melodii populare, iar pe „Lume” foloseşte un cor de copii pentru a da gravitate piesei. Noul single este plin de substrat şi versurile vorbesc despre „lumea” ca personaj colectiv, masa de oameni indecisă şi conflictuală. Videoclipul este regizat de către Andra Marta şi Chris Poszet de la NGM Creative, prezentându-l pe Spike ca protagonist înconjurat de copii, care par gata să îi decidă soarta.

Pe fundal un sintetizator subtil accentuează silabele lui Spike, pe numele său real Paul. Versurile sunt subtile şi deschise la interpretare, mai ales la partea cu „Dacă înţelegi o să te treacă fiorii/ Că ce avem noi nu vezi la nimeni pe Story”. Poate fi vorba despre generaţia viitoare drept una cu potenţial uriaş constructiv… sau distructiv. Sau potenţial irosit prin modul în care adulţii au risipit darurile şi planeta pusă la dispoziţie.

Anul 2022 a fost anul lui Spike, care a câştigat battle-ul cu Irina Rimes la Red Bull SoundClash 2022. Muzicianul a mai lansat şi piesa „Naufragiat”, a adus la SAGA Festival 2022 hitul „Manele, Manele” alături de un cântăreţ de manele şi ne-a mai oferit track-uri demne de trending precum „Muguri” sau „Zeu”. Pe final de an 2021 a vorbit foarte onest despre industria muzicală de la noi în cadrul podcastului lui Micutzu.

Pe numele său real Paul Mărăcine, Spike este un rapper activ de 20 de ani în industrie, asociat cu casele discuri Roton, 20 CM Records, Okapi şi Cat Music pe parcursul carierei sale. Acum se ocupă de producţii prin casa de discuri Atom, dar şi de regie video prin studioul The Evil Twin. Artistul a regizat numeroase videclipuri pentru colegii săi de la Okapi Sound, dar şi pentru nume mari din muzica de la noi: Horia Brenciu, Voltaj, Delia, Pavel Stratan, Raluka, Hi-Q, Connect-R şi mulţi alţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: infomusic.ro