Un pui de tigru bengalez născut la ZOO din Nicaragua a cucerit inimile îngrijitorilor

Un pui de tigru bengalez, specie ameninţată cu dispariţia, s-a născut la Grădina Zoologică Naţională din Nicaragua. Este ”hrănit cu lapte special pentru pisici”, pentru că mama lui nu îl poate hrăni.

Puiul de trigru a venit pe lume în urmă cu patru zile şi nu a primit încă un nume, a declarat Eduardo Sacasa, directorul Grădinii Zoologice Naţionale din Nicaragua, situată la Masaya.

Puiul femelă este al patrulea exemplar de tigru născut în captivitate la Grădina Zoologică Naţională din Nicaragua.

‘Este foarte dulce. Avem grijă de ea, ca să supravieţuiască – este o etapă dificilă deoarece nu a supt colostru (primul lapte matern) pentru imunitatea ei naturală”, a subliniat directorul grădinii zoologice.

Mama sa, Dalila, a dat naştere în decembrie unui alt pui femelă de culoare albă, numită ”Nieve” (zăpadă), care a murit după două săptămâni în urma unor probleme respiratorii, în pofida îngrijirilor primite.

La Grădina Zoologică Naţională din Nicaragua mai sunt două femele de tigru, fiecare dintre ele dând deja naştere unor pui.

Pentru Sacasa, naşterea puiului de tigru reprezintă o speranţă că instituţia pe care o conduce ar putea deveni ”un centru genetic” pentru protecţia acestei specii. Tigrul bengalez figurează pe ”lista roşie” a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN) cu specii ameninţate cu dispariţia din cauza braconajului şi a reducerii suprafeţelor împădurite din Asia.

sursa. digi24.ro