Videoclip oficial: Liviu Teodorescu – Florile Dalbe

Au au mai rămas 2 săptămâni până la Crăciun. E oficial sezonul în care artiştii încep să cânte colinde în interpretarea proprie, iar Liviu Teodorescu ne surprinde cu propria sa versiune de „Florile Dalbe”. Track-ul surprinde prin faptul că alunecă spre rock, ba chiar post-rock uneori şi primeşte un videoclip pe care îl vedeţi în articol.

https://www.youtube.com/watch?v=aOuLHcUvtb8&feature=emb_title

Când am aflat că Liviu Teodorescu a realizat un cover după „Florile Dalbe”, ultimul lucru la care mă aşteptam era să aud o chitară post-rock, deci mă declar plăcut surprins. Sunt şi câteva crescendo-uri ce amplifică emoţia şi Liviu se joacă interesant cu vocea. Pe parcursul a 3 minute trecem pe rând printr-un soi de R&B, un pic de trip-hop şi post rock, pentru ca la final să avem chiar rock alternativ şi nişte vocalize care mă fac să mă întreb cum ar suna Liviu pe heavy metal.

Videoclipul este unul filmat în studio, cu artiştii din trupă, o atmosferă plină de lumini roşii şi fum, un oarecare misticism şi mister plutind la mijloc. E ceea ce iese când omul de la mixaj îi spune artistului să intre în cabina de înregistrare şi să „facă magie”.

Iată ce a declarat Liviu Teodorescu despre această interpretare a lui „Florile Dalbe”:

„Florile Dalbe” este o metaforă a speranței. Pentru noi, piesa asta e mai mult decât un simplu colind, menit să ne decoreze auditiv sărbătorile de iarnă. Este un strigăt. Ascunde o tristețe și o profunzime care se pierd ușor în contextul „fericirii” în care pozăm de sărbători. Sperăm ca varianta noastră pune în evidență mai mult mesajul. LOVE!

Artistul a prezentat publicul şi o variantă live a melodiei de Crăciun, iar la adaptarea piesei a lucrat muzicianul alături de băieţii din trupa sa: Andrey Baydin, Alex Halmagean şi ALECU. De mix şi master s-a ocupat Sever Staicu. Pentru vizualul acestui single, Liviu a filmat alături de trupa sa într-un studio, dinamismul fiind surprins de către Loyal Trip Cartel.

În 2020, un an greu pentru muzicieni, Liviu a rămas activ, lansând piese precum „Mulţumesc”, care a ajuns în top 10 pe TV şi radio. A lansat şi „LiTE Moments” volumul 3, dar şi colaborări cu BRUJA şi Dorian Popa. La final de octombrie muzicianul şi-a cerut prietena în căsătorie, filmând momentul special şi dezvăluindu-l fanilor pe YouTube.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: infomusic.ro