Placido Domingo şi-a amânat concertele din România. Evenimentele sunt reprogramate

Oficial, organizatorii au anunţat că tenorul Placido Domingo este nevoit să îşi anuleze călătoria din România din motive medicale. Cele două concerte urmau să aibă loc pe 23 februarie 2024, pe BT Arena din Cluj Napoca, de la ora 19:30 şi pe 26 februarie, la Sala Palatulu, de la ora 19:30. Evenimentele, dintre care al doilea era Sold Out, au fost reprogramate pentru o dată ulterioară.

Se pare că începând de pe 17 februarie, seara, maestrul Domingo s-a simţit rău şi a făcut febră, iar diagnosticul oficial este de bronşită acută. Astfel, are nevoie de o perioadă de repaus vocal de cel puţin 10 zile. Organizatorii promit să anunţe în cel mai scurt timp posibil noile date la care vor fi reprogramate cele două concerte, de la Cluj-Napoca şi respectiv Bucureşti. În urma acestei amânări, biletele achiziţionate nu îşi pierd valabilitatea, iar invitaţii anunţaţi iniţial vor apărea de asemenea.

Planul era ca Placido Domingo să urce pe scenă alături de soprana Adela Zaharia şi Valahia Symphony Orchestra, cu dirijorul spaniol Jordi Bernacer la pupitru. Erau invitaţi speciali precum fiul tenorului, Placido Domingo Jr, dar şi tenorul român Alin Stoica.

Placido Domingo este unul dintre marii tenori în viaţă, un monument muzical în vârstă de 83 de ani. A înregistrat peste 100 de opere complete şi e cunoscut pentru versatilitate, interpretând muzica în italiană, germană, franceză, spaniolă, engleză şi rusă. A fost cel mai apreciat Otello al generaţiei sale, iar în ultimul deceniu a făcut trecerea de la repertoriul de tenor la bariton.

În anii 1990 a făcut parte din legendarul grup The Three Tenors, alături de Luciano Pavarotti şi Jose Carreras.

Sursa: infomusic.ro