Puya & Iraida – Opriți Planeta

Puya și Iraida își unesc forțele și lansează „Opriți Planeta”, un protest muzical pentru toți cei care au uitat să trăiască viața cu adevărat și se lasă mânați de lucruri superficiale. Urmărește videoclipul în articol.

„Opriți planeta” a fost scrisă de IRAIDA și Puya, cu ajutor de la Achi pentru partea de muzică și producție. Melodia este lansată împreună cu un videoclip regizat de Ioana M. Stan.

„Mi-a făcut plăcere să lucrez cu Achi și IRAIDA la piesă. Am fost inspirați și a ieșit o treabă foarte bună. Poate anul viitor vom avem și un album Puya nou. Mulțumim tuturor celor care suțin muzica cu mesaj. Niciodată nu a fost mai nevoie de ea ca acum!”, a declarat Puya.

Iraida a adăugat:

„Cu toții cred că avem câteva motive pentru care am opri planeta. Motivul meu principal este lipsa iubirii, sub toate formele ei. Mi-ar plăcea să iubim pur și fără intenții ascunse tot ce ne înconjoară, să tratăm cu înțelegere și lucrurile pe care nu le înțelegem. Nimeni nu deține adevărul absolut, avem experiențe diferite de viață și poate gândim la poluri opuse, dar eu aleg să pășesc cu iubire în orice loc întunecat am ajuns sau voi ajunge.

Piesa a fost ca un puzzle, urma să am o sesiune cu Puya și Achi, iar eu aveam de mult conceptul <<Opriți Planeta>> în notițe, linia melodică și versurile. Când am ajuns la studio, am cântat refrenul neșlefuit, iar Puya s-a apucat de strofe. În maxim 2 ore aveam demo-ul și așa a luat naștere piesa <<Opriți Planeta>>”.

Puya activează pe scena hip-hop din 1995. Primul album, „Băieți de cartier”, a fost lansat alături de La Familia în 1997. Cariera solo a început-o în 2000 cu discul „Până la capăt în felul meu”. Au urmat albume ca „Foame de bani” (lansat cu Sișu), „Muzică de tolăneală și depravare”, „Românisme 1” și „Românisme 2”. Cel mai recent album al său se intitulează „Aventurile Domnului Puy(a)” și a fost lansat în decembrie 2019.

Iraida este cântăreață și compozitoare. A scris cântece pentru artiști precum Banx & Ranx, Rêve, INNA, Alexandra Stan, Sak Noel, Elvana Gjata, SICKOTOY, Manuel Riva, Roxen, Karmen, Olivia Addams, Gromee, Antonia și mulți alții. Colaborarea cu Manuel Riva, „Modern Love”, a urcat rapid în topul clasamentelor, ajungând pe locul 1 în Top 200 Shazam în Bulgaria și România, plus multe alte clasamente din diferite țări. Anul acesta a avut ocazia să colaboreze cu DJ-ul polonez Gromee, alături de care a lansat piesa „Don’t Stop The Party”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa: infomusic.ro